miercuri, 11 ianuarie 2012

DE CE O CASA DIN PIATRA?









 

     



        Pe scurt, as putea sa va spun povestea "Cei trei purcelusi" din care se pot trage unele invataturi, dar cred ca v-o amintiti cu toti, asa ca am sa trec la lucruri mult mai serioase si mai reale.
        Piatra este un material 100% natural,  foarte rezistent, neperisabil din toata punctele de vedere, care se imbina armonios cu mediul inconjurator.Astfel o casa din piatra iti lasa impresia ca a fost din totdeauna
 acolo. Piatra este un foarte bun izolator termic si fonic. Odata incalzita, casa din piatra, pastreaza foarte bine temperatura, zidurile avand cel putin 50 de centimetri latime, deci este calduroasa iarna (cu o sursa obisnuita de caldura) si racoroasa vara. Piatra naturala are si calitatea extrem de importanta de fi  rezistenta la factorii de mediu. In timp, in contact cu factorii atmosferici, aceasta se patineaza si devine mai rezistenta prin aparitia unui strat superficial protector. Dovada sunt edificiile antice si cetatile medievale, care au ramas in picioare semete si biruitoare de-a lingul timpurilor, ca noi sa le putem admira  si astazi. In plus o casa din piatra este unica, grosimea si frumusetea zidurilor dandu-i o personalitate impunatoare.
        Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa! Hahaha!


.

luni, 9 ianuarie 2012

INCA O CASA MINUNATA


      Dupa ce mi-am terminat frumoasa casa, dupa cum am mai spus, lucrurile au inceput sa se schimbe in bine, avand mai multa publicitate a aparut si urmatorul client si urmatoarea lucrare de acest gen.
      Noul client a venit cu un plan bine pus la punct, fiind inspirat de frumoasele case din piatra pe care le admirase undeva in sudul Frantei. Am inteles imediat despre ce era vorba si dupa ce am stabilit tot ce trebuia am inceput si lucrul la aceasta frumusete. Dupa o iarna lunga si plictisitoare, in care eu nu facusem mai nimic, pofta de munca si energia pe care o aveam au fost incredibile, asa ca am organizat imediat o echipa si am inceput. Alaturi de mine a fost fratele si tatal meu, dar si alti muncitori atent selectati de noi.
      Aici m-am ocupat de tot, inclusiv de necesarul de materiale, constructia fiind in localitatea Limanu din judetul Constanta, iar clientul fiind din Bucuresti, acesta neavand suficient timp, ocupandu-se la randul lui de o firma de constructii. Pe toata durata a constructiei clientul a venit doar intre etapele principale, fiind placut impresionat de fiecare data. Desi pare incredil, fara nici o sugestie la vizitele acestuia, proiectul final a iesit identic planului grafic 3D a vizionarului.
     Si pana imi amintesc detalii mai interesante sa n-o lungesc spre plicisirea unor eventuali cititori, va salut!
    

duminică, 8 ianuarie 2012

EVOLUTIA SI DEZVOLTAREA FRUMOSULUI



Dupa experienta acumulata la prima lucrare de acest gen, am inceput sa iubesc cu adevarat piatra.Extaziat de aceasta iubire mi-am contruit mie insumi o casa din piatra (cea din fotografiile de mai sus). Aceasta casa am construit-o in aproximativ 6 luni, cu ajutorul unei echipe formate din 4 oameni. Echipa a fost formata din 2 pietrari (eu si tatal meu), un cioplitor si un salahor. Cand a fost nevoie de un plus de forta de munca am mai angajat si alti zilieri.
Casa are amprenta la sol de 75 metri patrati si este contruita pe un teren de 200 de metri patrati, undeva in localitatea 2Mai. Constructia cuprinde o pivnita de aproximativ 30 metri patrati, patru dormitoare (doua dintre ele avand suprafata de 25 de metri patrati, iar celelalte doua de aproximativ 20 de metri patrati),  un living de 35 de metri patrati, doua bai de 7 metri patrati fiecare si o bucatarie de 10 metri patrati. Este contruita pe o structura de beton armat, adica o rezistenta foarte stabila.
Dupa ce am terminat aceasta lucrare am avut parte de o mai buna promovare, spre urmatorul client si evident si urmatoarea lucrare, despre care voi povesti mai tarziu.
















sâmbătă, 7 ianuarie 2012

ASA A INCEPUT POVESTEA

La inceput a fost doar pamantul. Si o panorama minunata a marii. Ideea casei a fost a unui artist consacrat deja. Am inceput impreuna cu o echipa constructia fundatiei (temelia casei), care nu a insemnat nimic nou pentru mine, mai facusem altele inainte. Am lucrat cu beton armat, ca toate fundatiile, nimic special. Fundatia cuprindea si o pivnita. Clientul a fost impresionat de munca noastra si ne-a propus sa-i facem si pietraria casei. La ridicarea acestei case mi-am dat seama ca i-am avut alaturi atat pe bunicul meu, de care imi aduceam aminte mereu, cat si pe tatal meu are m-a ajutat cu sfaturi si exemple prin munca propriu zisa.
Casa are o personalitate aparte in care se observa amprenta adevaratului artist si sculptor Mihai Buculei, clientul nostru, proprietarul acestei minunatii actuale si ulterior bunul meu prieten.
In urma acestei prime lucrari cu piatra, am invatat notiunile de baza si am inceput sa simt piatra.