miercuri, 11 ianuarie 2012

DE CE O CASA DIN PIATRA?









 

     



        Pe scurt, as putea sa va spun povestea "Cei trei purcelusi" din care se pot trage unele invataturi, dar cred ca v-o amintiti cu toti, asa ca am sa trec la lucruri mult mai serioase si mai reale.
        Piatra este un material 100% natural,  foarte rezistent, neperisabil din toata punctele de vedere, care se imbina armonios cu mediul inconjurator.Astfel o casa din piatra iti lasa impresia ca a fost din totdeauna
 acolo. Piatra este un foarte bun izolator termic si fonic. Odata incalzita, casa din piatra, pastreaza foarte bine temperatura, zidurile avand cel putin 50 de centimetri latime, deci este calduroasa iarna (cu o sursa obisnuita de caldura) si racoroasa vara. Piatra naturala are si calitatea extrem de importanta de fi  rezistenta la factorii de mediu. In timp, in contact cu factorii atmosferici, aceasta se patineaza si devine mai rezistenta prin aparitia unui strat superficial protector. Dovada sunt edificiile antice si cetatile medievale, care au ramas in picioare semete si biruitoare de-a lingul timpurilor, ca noi sa le putem admira  si astazi. In plus o casa din piatra este unica, grosimea si frumusetea zidurilor dandu-i o personalitate impunatoare.
        Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa! Hahaha!


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu